CRÒNICA PARTIT SÈNIOR U.E. RIPOLL - BÀSQUET LLORET

UE Ripoll Esports 2000 A 75 - Bàsquet Lloret   67
Parcials acumulats: 17-19 / 41-35 / 59-45 / 75-67



UE Ripoll A Esports 2000 (75): Rabaseda(17), Burgos(20), Camprubí(10), Pons(11), Fors(8) - cinc inicial - Sanglas(7), Álvarez(2), Roig i Fernández.
Tirs lliures: 14/17. Triples (5): Burgos (2), Sanglas, Rabaseda i Pons.
Faltes personals 19. Cap eliminat.

Dofijet Boats Bàsquet Lloret (67): Hernández(9), Blanco(4), Valls(4), Bacchus(14), Manzano(13) - cinc inicial - Bernatallada(12), Rigalt, De las Vecillas(9) i Pont(2).
Tirs lliures: 13/20. Triples (4): De las Vecillas (2), Bernatallada i Hernández.
Faltes personals 19. Cap eliminats.


Àrbitres: Sr. Gahete, A. i Sr. Matínez, V. Correctes.


El Ripoll va derrotar el Lloret i gràcies a la derrota de l'Alella a la pista del Ceset va assegurar la segona posició a la classificació i ha aconseguit l'ascens matemàtic a 1a catalana.

El partit, que es va disputar a Camprodon, va començar amb moltes imprecisions per part del Ripoll, que era conscient de la importància del partit. El Lloret però, que també es jugava evitar el descens dorecte, va sortir molt ficat en el partit i va sorprendre els locals amb una bona defensa i anotant des del joc interior i gràcies a ràpids contraatacs es va posar 10 punts per sobre al minut 7 (7-17). El Ripoll estava imprecís en atac i no aprofitava la seva teòrica superioritat. Al final del període, però, el Ripoll es va acostar a només 2 punts gràcies a un triple de Burgos sobre la botzina.
Al segon període el Ripoll va mostrar la seva millor cara i gràcies a un joc més trenat en atac a una millora de la defensa, va capgirar el marcador amb un parcial de 24-16, cosa que el vafer anar al descans amb una avantatge de 6 punt (41-35).
A la represa es va mantenir la mateixa tònica del segon quart i de seguida el Ripoll va obrir escletxa en el marcador (51-37 minut 25) i semblava que el partit estava sentenciat a manca de 3 minuts pel final del quart, amb 56-41 en el marcador. El Lloret però es resistia a deixar-se anar i va lluitar fina al final.
Al darrer període el Lloret es va acostar en el marcador però no va aconseguir disminuir la diferència per sota dels 8 punts. El Ripoll va tenir el partit controlat en tot moment i no va haver de patir.

Aquesta victòria combinada amb la posterior derrota de l'Alella a la pròrroga a la pista del CESET, permet als ripollesos ser nou equip de primera catalana la temporada vinent.