CRÒNICA PARTIT SÈNIOR U.E.RIPOLL - FARNERS

UE Ripoll en instants del partit.Font: ElRipolles.infoLa UE Ripoll es col·loca segon provisionalment amb un balanç positiu de 18-8 després de guanyar a la pròrroga per 90 a 86 contra el Farners en el partit corresponent a la 26a jornada de Segona Catalana. Diumenge el Bàsquet Alella Poggenphol podria recuperar la segona plaça si venç el seu partit contra el Mataró B, ja que els ripollesos tenen el bàsquet average perdut contra els maresmencs. Per la seva banda, el Renault l’Escala podria empatar amb la UE Ripoll si guanya diumenge el seu partit contra el Bàsquet Lloret.

Aquest dissabte a la tarda la UE Ripoll ha guanyat en un partit agònic al CB Farners per 90 a 86. El Pavelló de l’Avellaneda últimament s’ha abonat a les pròrrogues i als finals d’infart com ja va passar amb el partit contra el Santjoanenc (el líder de la categoria que va guanyar el ripollesos 87-99). El partit contra el líder va acabar amb derrota, però avui la UE Ripoll ha fet una remuntada èpica per guanyar el partit.

El primer quart ha estat molt intens i els dos equips s’han dedicat a intercanviar cistelles. Fins i tot, els espectadors han pogut gaudir d’alguna jugada espectacular com una esmaixada d’un jugador visitant. De totes maneres, la igualtat ha regit el marcador que reflectia un empat a 22. El segon quart també ha passat molt de pressa i el joc només s’ha travat en els últims dos minuts de la primera part, en què els jugadors han estat més desencertats. Així doncs, al descans la UE Ripoll gaudia d’un lleuger avantatge de cinc punts (37-32)

A la segona part, el partit s’ha trencat en favor del CB Farners que ha fet una bona defensa de quatre minuts per posar-se per davant amb un ajustat 39-40. El conjunt blau s’ha vist sorprès per la reacció visitant i el tercer quart ha acabat amb el resultat de 55-57 amb una cistella sobre la botzina del Farners. En l’últim període, els selvatans han començat a dominar el joc i ha imposat la seva defensa. A base de triples, el conjunt visitant gaudia d’una lleugera avantatge al principi de l’últim quart, però el públic ha començat a protestar les decisions arbitrals i a escalfar el partit. El conjunt local s’ha contagiat d’aquest entusiasme i a falta de dos minut per acabar el matx ha aconseguit igualar a 73 punts. Finalment, Mauri ha fallat l’últim llançament triple en el darrer segon i com que el marcador reflectia un empat a 75 s’ha hagut d’anar a la pròrroga per decidir el vencedor.

En la pròrroga la UE Ripoll ha imposat la seva defensa i ha guanyat en un intercanvi de cops i d’imprecisions per 90-86. Els jugadors més destacats han estat Rabaseda amb 22 punts i Burgos amb 17, els mateixos que Pous.

La propera jornada la UE Ripoll es desplaça a la pista del Sol Gironès la Bisbal Bàsquet, el 12è classificat amb un balanç de 10 triomfs i 15 derrotes (té un partit menys, ja que diumenge ha de jugar a la pista del Vilablareix). A la UE Ripoll li queden quatre jornades d’infart per dictaminar si aconsegueixen l’ascens de forma directe o si s’hauran d’acollir a la promoció.